Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Salsa Dansen

Salsa heeft de laatste jaren een belangrijke plaats veroverd in de danswereld.
De dans brengt mensen en diverse culturen bij elkaar. Dit bevordert integratie en communicatie in een multiculturele samenleving en vergemakkelijkt de ontmoeting van de gewone mensen!

Wat is Salsa eigenlijk?

Salsa is eerst en vooral een leuke dans, een dans met twee…pure ambiance.
Een dans voor iedereen!
Salsa maakt positieve energie in je los en geeft je een happy feeling!
Salsa is dansen met twee, is mensen op een natuurlijke manier leren kennen, vrienden maken en voor sommigen de (dans)partner van je leven ontmoeten!

LA stijl

De LA stijl (Los Angeles) is in Europa het meest populair. Kenmerk van deze stijl is het dansen op een lijn, daarom ook wel de ‘Cross Body Lead’ stijl genoemd.

Hoe lang duurt het voor mij om goed Salsa te leren dansen?

Interpretatie van goed dansen verschilt van persoon tot persoon. Omdat iedereen op een andere snelheid leert is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Daarnaast is dit afhankelijk van hoe vaak je naar les komt en hoe vaak je oefent. Natuurlijk spelen de dansachtergrond en het talent van de cursist ook een rol. De snelste manier van leren is lessen nemen, thuis oefenen en uitgaan/dansen met verschillende partners. Een gemiddelde cursist die een keer per week naar les komt en thuis oefent kan na een dansseizoen vol vertrouwen dansen. De ervaring leert dat cursisten die vaak naar vrij dansen en feesten komen niet alleen sneller, maar ook beter leren dansen.

Heb ik een danspartner nodig?

Nee! We raden het aan, maar het is niet verplicht. Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Tijdens de les wordt er constant gewisseld van partner. Bij Salsa Contigo leer je met iedereen dansen in plaats van met een vaste danspartner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je er een hele groep kennissen (en misschien zelfs goede vrienden) bij. Inschrijven met partner heeft bepaalde voordelen zoals het kunnen inhalen van lessen.

Is Salsa dansen iets voor mij?

Kom proberen en meld je aan voor een gratis peofles!

Ben jij een gevordede Salsa, Bachata en Kizomba danser?

Dan heb je de mogelijkheid om in te stromen in hoger nivo’s zie ons lesrooster

Workshops bij Salsa Contigo

Naast Salsa danslessen kun je bij Salsa Contigo ook terecht voor een swingende salsaworkshop, spetterende openingsdans en knallend vrijgezellenfeest!