Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Bachata Dansen

Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Bachata is een langzame muzieksoort met een constant ritme.De muziek is een mix van de Bolero met Afrikaanse en andere Latijns Amerikaanse ritmes. De teksten gaan vaak over (droevige) liefdes- en levensverhalen. De Bachata dans heeft een sierlijke, romantische stijl.
De Bachata wordt geleerd in een klassieke danshouding waarbij beide danspartners dicht tegenover elkaar dansen met hun rechterhand achter op de rug van de partner.

Dominicaanse stijl

Er wordt gedanst op enige afstand terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet. De bewegingen zijn doorgaans spontaan en aangepast aan het specifieke nummer. Draaien worden zelden gemaakt. Complexe combinaties van draaien (zoals bij salsa) worden nooit gemaakt. De laatste jaren heeft de Dominicaanse dansstijl zich gemengd met reggeaton invloeden.
De Dominicaanse stijl is de meest geavanceerde en creatieve bachata dansstijl.

Is Bachata dansen iets voor mij?

Kom proberen en meld je aan voor een gratis proefles!

Ben jij een gevordede Salsa, Bachata en Kizomba danser?

Dan heb je de mogelijkheid om in te stromen in hoger nivo’s zie ons lesrooster

Workshops bij Salsa Contigo

Naast Bachata danslessen kun je bij Salsa Contigo ook terecht voor een swingende salsaworkshop, spetterende openingsdans en knallend vrijgezellenfeest!