FAQ

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een cursus?

Meer informatie over de verschillende prijzen vindt u bij tarieven.

Wat is jullie bankrekeningnummer?

NL37 INGB 0008 1213 58

Wat is het adres van de leslocatie?

Varkensstraat 4, 6811 GM Arnhem

Wat is Salsa?

Klik op Salsa voor meer informatie over deze dans.

Wat is Bachata?

Klik op Bachata voor meer informatie over deze dans.

Wat is Kizomba?

Klik op Kizomba voor meer informatie over deze dans.

Wat is Ladystyling?

Lady styling is alles wat een dame kan doen tijdens het dansen om te ‘showen’ en haar dans er mooier uit te laten zien.

Heb ik een danspartner nodig?

Nee! We raden het aan, maar het is niet verplicht. Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Tijdens de les wordt er constant gewisseld van partner. Bij Salsa Contigo leer je met iedereen dansen in plaats van met een vaste danspartner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je er een hele groep kennissen (en misschien zelfs goede vrienden) bij. Inschrijven met partner heeft bepaalde voordelen zoals het kunnen inhalen van lessen.

Kan ik komen dansen als ik niet op les zit?

Ja, dat kan elke vrijdag op de Salsa Contigo party. Iedereen is van harte welkom en entree is 2,50! Verder kun je in de agenda kijken overige evenementen.

Kan ik een losse les volgen?

Ja dat kan, mits je je vooraf aanmeld. Voor een losse les betaal je €10,-.

Kan ik een proefles volgen?

Wil je buiten de open dagen om toch graag mee dansen, dan vragen we €10,- p.p. Mocht je meteen inschrijven en de cursus betalen, dan wordt dit uiteraard met het cursusgeld verrekend.
.

Hoe lang duurt het voor mij om goed salsa te leren dansen?

Interpretatie van goed dansen verschilt van persoon tot persoon. Omdat iedereen op een andere snelheid leert is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Daarnaast is dit afhankelijk van hoe vaak je naar les komt en hoe vaak je oefent. Natuurlijk spelen de dansachtergrond en het talent van de cursist ook een rol. De snelste manier van leren is lessen nemen, thuis oefenen en uitgaan/dansen met verschillende partners. Een gemiddelde cursist die een keer per week naar les komt en thuis oefent kan na een dansseizoen vol vertrouwen dansen. De ervaring leert dat cursisten die vaak naar vrij dansen en feesten komen niet alleen sneller, maar ook beter leren dansen.
.

In welk danscursus/niveau hoor ik thuis?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Tijdens een proefles kun je zelf je danservaring aangeven en kan onze dansleraar beoordelen wel niveau bij jou/jullie past.
.

Moet ik reserveren voor een proefles of danscursus?

Voor de proeflessen is vooraf reserveren niet verplicht, maar wel wenselijk. Kom en neem vrienden mee! Voor het volgen van danscursussen moet je je opgeven. Dit kan tijdens de open dagen of via ons online inschrijfformulier.
.

Kan ik lessen inhalen?

Indien jouw lesniveau op meerdere dagen wordt gegeven dan kun je de les op een andere dag inhalen. Er is gelegenheid de gemiste les (IN DEZELFDE LESWEEK!) Let op: De lesweek begint dit seizoen op de zondag! Je kunt alleen een les inhalen als je een (dans)partner hebt. Deze maatregel is nodig om te voorkomen dat personen zonder partner komen te zitten tijdens de les. Cursisten zonder danspartner kunnen alleen inhalen als zij een danspartner* zelf regelen.
.

Wat moet ik doen bij het missen van een les?

Bij het missen van de les dien je je af te melden. Dit kan via de website, mail of telefonisch. Overige communicatiekanalen (zoals Facebook/Twitter/Nieuwsbrief/WhatsApp/etc) dienen niet hiervoor gebruikt te worden. Je kunt bij het afmelden tevens een plekje reserveren om de les in te halen indien je aan de voorwaarden voldoet.
.