Bachata

Wat is Bachata?

SALSA & BACHATA GRATIS PROEFLESSEN:

kun je meedoen met de gratis proefles in Arnhem bij Salsa Contigo op:

zondag 18 februari om 20.00 uur
——-

Kizomba gratis proefles in Arnhem bij Salsa Contigo, door Berthon van Catch the Mix en Kesley :

zondag 18 februari om 17.30 uur

Meld je aan voor de proefles via: info@salsacontigo.nl

Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Bachata is een langzame muzieksoort met een constant ritme.De muziek is een mix van de Bolero met Afrikaanse en andere Latijns Amerikaanse ritmes. De teksten gaan vaak over (droevige) liefdes- en levensverhalen. De Bachata dans heeft een sierlijke, romantische stijl.
De Bachata wordt geleerd in een klassieke danshouding waarbij beide danspartners dicht tegenover elkaar dansen met hun rechterhand achter op de rug van de partner.

Dominicaanse stijl:

Er wordt gedanst op enige afstand terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet. De bewegingen zijn doorgaans spontaan en aangepast aan het specifieke nummer. Draaien worden zelden gemaakt. Complexe combinaties van draaien (zoals bij salsa) worden nooit gemaakt. De laatste jaren heeft de Dominicaanse dansstijl zich gemengd met reggeaton invloeden.
De Dominicaanse stijl is de meest geavanceerde en creatieve bachata dansstijl.

Workshops bij Salsa Contigo:

Naast bachata danslessen kun je bij Salsa Contigo ook terecht voor een swingende salsaworkshop, spetterende openingsdans en knallend vrijgezellenfeest!