Bachata

Wat is Bachata?

Bachata en Salsa Gratis Proeflessen:
Woensdag 6 september t/m zaterdag 16 September om 20.00 uur en Dinsdag 12 september om 19.00 uur.

Kizomba Proeflessen:
Zondag 24 september – beginners om 16.00 uur en Intermediate om 17.00 uur

Meld je aan voor de proefles via: info@salsacontigo.nl

Bootcamp Kizomba Beginners 10 september 13.00 tot 17.00 uur a €40 pp
Bootcamp Kizomba Advanced 17 september 13.00 tot 17.00 uur a €40 pp

Meld je aan voor de Bootcamp via: info@salsacontigo.nl
Bachata is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Bachata is een langzame muzieksoort met een constant ritme.De muziek is een mix van de Bolero met Afrikaanse en andere Latijns Amerikaanse ritmes. De teksten gaan vaak over (droevige) liefdes- en levensverhalen. De Bachata dans heeft een sierlijke, romantische stijl.
De Bachata wordt geleerd in een klassieke danshouding waarbij beide danspartners dicht tegenover elkaar dansen met hun rechterhand achter op de rug van de partner.

Dominicaanse stijl:

Er wordt gedanst op enige afstand terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet. De bewegingen zijn doorgaans spontaan en aangepast aan het specifieke nummer. Draaien worden zelden gemaakt. Complexe combinaties van draaien (zoals bij salsa) worden nooit gemaakt. De laatste jaren heeft de Dominicaanse dansstijl zich gemengd met reggeaton invloeden.
De Dominicaanse stijl is de meest geavanceerde en creatieve bachata dansstijl.

Workshops bij Salsa Contigo:

Naast bachata danslessen kun je bij Salsa Contigo ook terecht voor een swingende salsaworkshop, lekkere cocktailworkshop, spetterende openingsdans en knallend vrijgezellenfeest!